ΑΡΧΙΚΗ

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΩΡΑΙΟ ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΣΚΟΠΟ





ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΩΡΑΙΟ ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΣΚΟΠΟ

Η «Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων» ξεκινά τη δεύτερη τριετία της με νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο παγκορινθιακής εκπροσώπησης, που το απαρτίζουν:
Πρόεδρος: Γιάννης Δ. Μπάρτζης (Αρχαία Κόρινθος)
Αντιπρόεδρος: Σωτήρης Κοκκωνάκης (Κιάτο)
Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Κωστούρος (Νεμέα)
Οργανωτικός Γραμματέας: Ελένη (Νέλλη) Σπηλιοπούλου (Κάτω Διμηνιό)
Ταμίας: Γιώργος Κασκαρέλης (Κιάτο)
Μέλος: Γιάννης Σώκος (Διμηνιό)
Μέλος: Ελένη Κυριακοπούλου (Άσσος)
Προσωρινή στέγη της «ΕΚΣ» είναι το πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Άσσου, που παραχωρήθηκε από το Δήμο Κορινθίων.
Βασικός στόχος της «ΕΚΣ» παραμένει η δημιουργία σε κεντρική θέση στην πόλη της Κορίνθου της Παγκορινθιακής Βιβλιοθήκης, η οποία θα συμπεριλάβει όλα τα βιβλία όλων των συγγραφέων που έχουν καταγωγή από όλη την Κορινθία ή διαμένουν μόνιμα στο νομό μας. Ένα όραμα κορυφαίας πνευματικής αξίας, μοναδικό ως ιδέα σε πανελλήνια κλίμακα. Σε αυτή τη βιβλιοθήκη και στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου «Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Κορινθιακής Ιστορίας», θα συμπεριληφθούν με τον καιρό και όλα τα κείμενα που αναφέρονται στην Κορινθία (ιστορικά, γεωγραφικά, μυθολογικά, λαογραφικά κλπ) ακόμα κι αν δεν έχουν γραφτεί από Κορίνθιους συγγραφείς.
Για τη δημιουργία αυτής της οραματικής βιβλιοθήκης αναζητείται χορηγός για την αγορά κατάλληλου χώρου περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων που θα τη στεγάσει και για τον εξοπλισμό της, (άτομο, οικογένεια ή επιχείρηση) με χαρακτηριστικά πατριδολάτρη και μαικήνα, που δικαιωματικά θα την ονοματίσει εσαεί (ευγενής ανεξίτηλος τίτλος τιμής). Με τα σημερινά δεδομένα της οικονομικής κρίσης, με την πτώση των τιμών στα ακίνητα, με την ενθουσιώδη προσφορά βιβλίων, αρχειακού υλικού και εθελοντικής εργασίας των μελών της «ΕΚΣ», η ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ δεν αποτελεί άπιαστο ούτε ιδιαίτερα πολυδάπανο στόχο.
Το Δ.Σ. της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» απευθύνεται σε όλο τον Κορινθιακό λαό, στις πόλεις, στα χωριά, στην ύπαιθρο, στις βιομηχανίες, στις επιχειρήσεις... παντού όπου πάλλεται δημιουργικά η ψυχή της Κορινθίας μας, κοινοποιεί το όραμα της ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ και παρακαλεί για τη διάδοση του συγκεκριμένου μηνύματος με κάθε δυνατό τρόπο (ακόμα και χέρι με χέρι σε οικογένειες που θα μπορούσαν να μπουν μπροστά...).
Γιατί πιστεύουμε ότι και τώρα, στην εποχή της κρίσης, μπορούμε –ως Κορίνθιοι- να οραματιζόμαστε και να ελπίζουμε και να δημιουργούμε.
Το Δ.Σ.
.......................................................................
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρόεδρος: Γιάννης Δ. Μπάρτζης Phd., Αρχαία Κόρινθος, Τ.Κ. 200 07 
τηλ. 6973 963 883    gbartzis@hotmail.com
Αντιπρόεδρος: Σωτήρης Κοκκωνάκης (Καθηγητής Φυσικός Μ.Ε., Συγγραφέας)
Σόλωνος 50 – Κιάτο, Τ.Κ. 202 00 – τηλ. 6944 641 400   sotkokonakis@gmail.com
Γεν. Γραμματέας: Γιώργος Κωστούρος (Πολιτ. Μηχανικός – Συγγραφέας)
Νεμέα, T.K. 205.00 – τηλ. 6977 407 579    kostouros@tri.forthnet.gr