ΑΡΧΙΚΗ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ :ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ !







 Τι άλλο θα δούμε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο από την δημοτική αρχή του Αλέκου Πνευματικού;
Οι μεταδημοτεύσεις  όπως μας είπαν στελέχη της αντιπολίτευσης γίνονται μόνο άμα περάσουν οι ενδιαφερόμενοι από το γραφείο του δημάρχου.
Η υπηρεσία αλλοδαπών στα μεγαλεία της! Μην ξεχνάτε ότι ψηφίζουν και αλλοδαποί που βρίσκονται πάνω από 10 χρόνια στην Ελλάδα !
Έτσι λέτε τσάμπα πάνε οι υποψήφιοι στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Αλβανών Κορινθίας;!

 
Έχει «ψωμί» εδώ!  Όπως μας είπαν έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο Δήμο Κορινθίων ο Σύλλογος Αλβανών έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο για να βγει ο Αλέκος Δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές ! Και φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν παίξει και οι Ρομά προς τιμήν του «Ελέκου» ,όπως τον φωνάζουν!

Τώρα στους αλλοδαπούς και τους Ρομά προστέθηκαν και οι πνευματικοί άνθρωποι του Δήμου. Οι συγγραφείς και οι λογοτέχνες.
            Παίρνοντας χαμπάρι οι Συγγραφείς και λογοτέχνες  ότι ο Δήμος αυτήν την εποχή είναι κάτι σαν «Πάρτε τώρα που γυρίζει» υπέβαλαν αίτημα και ζητούσαν 20 χιλιαρόπουλα για να πάρουν έπιπλα για τα γραφεία τους. Γραφεία που τους παρεχώρησε δωρεάν ο Δήμος Κορινθίων .
Με το που μπήκε το θέμα έγινε το έλα να δεις στο χθεσινό Δ.Σ .
Σύσσωμη η αντιπολίτευση στάθηκε αρνητικά στο αίτημα. Μετά με πρωταγωνιστές δημοτικούς συμβούλους της Συμπολίτευσης άρχισε το γνωστό παιχνίδι της κολοκυθιάς:
Εντάξει να μην δώσουμε 20 να δώσουμε 10 , να μην δώσουμε 10 και πόσα να δώσουμε; Να δώσουμε 5 ! Και γιατί 5 ; Να δώσουμε 3.
Και καλά τους είπε δηλαδή ο Θωμάς Αθανασάκος: Έτσι όπως το κάναμε μπ…..εγώ λέω να δώσουμε 100.000 ευρώ!
Ο «εκλογομάγειρας» Αλέκος διαπιστώνει κάποια στιγμή ότι του λείπουν σύμβουλοι και δεν έχει πλειοψηφία και προτείνει απόσυρση του θέματος!
Σε λίγο όμως ο «αντικειμενικός»  πρόεδρος Νίκος Σταυρέλης διαπιστώνει ότι μπήκαν στην αίθουσα οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που έλλειπαν,οπότε κάνει τον σκληρό και λέει με πυγμή στον Αλέκο: «Όχι κ.Δήμαρχε δεν το αποσύρω το θέμα . Το φέρνω προς ψηφοφορία και αν θέλετε ψηφήστε αρνητικά»!!(Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στα 7 χρόνια της δημοτικής αρχής Αλέκου και της Προεδρίας Σταυρέλη)!

Και τελικά ψηφίστηκε από τους «άφωνους» της πλειοψηφίας να δοθούν στους Κορίνθιους Συγγραφείς 10.000 ευρώπουλα!
Συμβουλή της sfedona.gr στους διανοούμενους του τόπου μας: Παιδιά ζοριστείτε λίγο. Τι να κάνουμε .Υπάρχει κρίση. Πάρτε μεταχειρισμένα έπιπλα και τηλεοράσεις. Με την κρίση υπάρχουν απίθανες ευκαιρίες!

Η "ΕΚΡΗΞΗ" ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ


Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει το σχόλιο –τοποθέτηση της γνωστής Κορίνθιας συγγραφέως Παυλίνας Μπεχράκη που όπως λέει  δεν γνωρίζει περί αιτήματος της Εταιρίας για χορηγία από τον Δήμο με 20.000 ευρώ.
Δηλώνει αντίθετη σε μια τέτοια αίτηση και διαβεβαιώνει ότι αν πάρουν λεφτά από τον Δήμο –που μπορεί να σημαίνει δοσοληψίες με την πολιτική- και ξεκαθαρίζει ότι αν υπάρχει τέτοιο αίτημα και υλοποιηθεί (υλοποιήθηκε ήδη κα Παυλίνα) τότε θα διαγραφεί από την Εταιρία Κορινθίων Συγγραφέων.
Δείτε το σχόλιό της  στον Θύμιο Τσαρμπό όπως δημοσιεύτηκε στο ekorinthos.gr:
ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ κας ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗ
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΜΟΥ ΦΙΛΕ. ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΟΜΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ,ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΝΘΙΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΣΒΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΒΥΣΕΙ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗΤΟ ΥΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΥΠΟΥ……ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ.ΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 10ε. ΔΙΧΩΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΥΛΙΚΗ ΑΠΟΛΑΒΗ.ΗΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ,ΓΙΑΤΙ ΕΛΟΧΕΥΕΙΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ , ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥς ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΧΩΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ . ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ, ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝΑΠΟΦΑΣΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΛΥΠΗ.
ΠΑΥΛΙΝΑ ΜΠΕΧΡΑΚΗ