ΑΡΧΙΚΗ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 7.4.2014 Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΤΥΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ!




Αναβλήθηκε για τις 7.4.2014 η δίκη για την εκδίκαση της μήνυσης του Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού εναντίον του γνωστού δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη του μεγάλης  επισκεψιμότητας   ενημερωτικού Πελοποννησιακού site  sfedona.gr Λάκη Γιαννιδάκη .
Η μήνυση αναφερόταν σε σατυρικά δημοσιεύματα της  sfedona.gr  τα οποία η μηνυτής υποστηρίζει ότι είναι συκοφαντικά γι αυτόν  και θίγουν τα προσωπικά του δεδομένα!
Ο δημοσιογράφος προσκόμισε βεβαίωση του δικηγόρου του ότι την ίδια μέρα δίκαζε σοβαρή υπόθεση στο τριμελές πλημμελειοδικείο του Πειραιά και έτσι δεν μπορούσε να παραστεί  ταυτόχρονα στην δίκη της Κορίνθου .
Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε αμέσως να γίνει δεκτό το αίτημα της αναβολής και προσδιορίστηκε ως νέα ημερομηνία η 7η Απριλίου  2014.
Σοβαρές αντιδράσεις για την αναβολή προέβαλε η πλευρά του  δημάρχου Κορινθίων τόσο με αντιδράσεις  του ίδιου του δημάρχου όσο και του συνηγόρου του Παύλου Μάρκελλου.
Ο τελευταίος μάλιστα ζήτησε να δώσει ημερομηνία ο κ.Εισαγγελέας για την επόμενη εβδομάδα επειδή υπάρχει θέμα δημοτικών εκλογών!!
Ο Εισαγγελέας βεβαίως αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του κ.Μάρκελου γιατί όπως μας  έλεγαν νομικοί κύκλοι κάτι τέτοιο το απαγορεύει ο νόμος και απορούσαν μάλιστα πως ο κ.Μάρκελος ένας έμπειρος δικηγόρος  υπέπεσε σε τέτοιο λάθος!
Εκείνο όμως που έκανε εντύπωση και στους νομικούς κύκλους και στο ακροατήριο που παρευρίσκοντο  στο δικαστήριο ήταν το γιατί η πλευρά του κ.Πνευματικού «ενέπλεκε» στην δίκη το θέμα των Δημοτικών Εκλογών.
Και ήταν χαρακτηριστικό το ερώτημα που διετύπωσε γνωστός και  έγκριτος Κορίνθιος Δικηγόρος.
«Τι δουλειά έχει η λειτουργία της Δικαιοσύνης με την εκλογές του κ.Πνευματικού;
Οκ. Πνευματικός προσφεύγει  στη δικαιοσύνη  για να δικαιωθεί  για κάποια θέματα για τα οποία υποστηρίζει ο ίδιος ότι  τον θίγουν ή για να δημιουργήσει παιχνίδι εντυπώσεων για τις Δημοτικές εκλογές; Και είναι σωστό να εμπλέκει την δικαιοσύνη σε τέτοιου είδους πολιτικά ζητήματα;»
Να τονίσουμε ότι «στο πλευρό» του Δημάρχου Κορινθίων αρκετή ώρα πριν εκφωνηθεί η δίκη βρίσκονταν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φαρμάκης και Μπάμπης Ντιγκιρλάκης  που ήταν και οι δύο μάρτυρές του στην δίκη καθώς και ο δημοσιογράφος Γιάννης Λάμπρου και ο αδερφός του Κώστας Πνευματικός.
Επίσης  κοντά στον μηνυτή Αλέξανδρο Πνευματικό  βρέθηκε και ο  διορισμένος με απόφαση του Δημάρχου Γενικός Γραμματέας  του Δήμου Παναγιώτης Λούμπας .
Ο κ.Γιαννιδάκης  αναφερόμενος  για την μήνυση του Δημάρχου Κορινθίων δήλωσε:
«Στην προσπάθεια του να μας τρομοκρατήσει και να μας φιμώσει ο κ.Πνευματικός  έχει χάσει  την ψυχραιμία του και τον έλεγχο στην συμπεριφορά του η οποία βεβαίως ξεπέρασε κάθε όριο. Μετά τις «τραμπούκικες» επιθέσεις του εναντίον μας  τώρα μας οδηγεί στα δικαστήρια για δυό-τρία σατυρικά κείμενα και φωτογραφίες από αυτές που ανεβαίνουν κατά εκατοντάδες καθημερινά στην τηλεόραση στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με την λογική του κ.Πνευματικού κάθε Τρίτη ανά δύο λεπτά πρέπει να οδηγείται στο αυτόφωρο ο Λάκης Λαζόπουλος το ίδιο και οι συντελεστές του ράδιο ΑΡΒΥΛΑ καθώς και εκατοντάδες δημοσιογράφοι, γελοιογράφοι όπως και ηθοποιοί ,συγγραφείς και σκηνοθέτες που ασχολούνται με την  σάτιρα. Και ακόμα στα καρναβάλια που θα γίνουν σε λίγο σε όλη την Ελλάδα να συλληφθούν όλοι οι καρναβαλιστές που σατιρίζουν πολιτικά πρόσωπα γιατί  κατά τον κ.Πνευματικό τους θίγουν τα προσωπικά δεδομένα!!»