ΑΡΧΙΚΗ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

H SFEDONA.GR ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ' ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΦΩΤΙΑ"


Κύριε Αλέκο Πνευματικέ Δήμαρχε των Κορινθίων και Πρόεδρε της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης  Αποχέτευσης  ήρθε στα χέρια μας  πιστοποιητικό ανάλυσης του νερού που φτάνει στις βρύσες των Κορινθίων του νερού που εσείς έχετε χαρακτηρίσει ως «ΠΟΣΙΜΟ».

Το πιστοποιητικό αυτό ανάλυσης έχει τα εξής στοιχεία:

Αριθμός Πιστοποιητικού 12-0486-001-0298-01

Ημ/νία 1ης έκδοσης 16/05/2012

Ημ/νία επανέκδοσης 28/05/2012

ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ : 22190298

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ : 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ)





Δηλαδή πιο απλά η ανάλυση αυτή αφορά δείγμα που πάρθηκε από τις βρύσες του 5ου Δημοτικού Σχολείου στην Περιοχή Καλάμια Κορίνθου.

Η Εταιρία που έκανε την ανάλυση ονομάζεται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε  και το πιστοποιητικό υπογράφει ο υπεύθυνος του μικροβιολογικού εργαστηρίου Δημόκριτος Ρουκάς.

Η ανάλυση δίνει τιμή στα:

 Κολοβακτηριοειδή  cfu/100ml   32                 παραμετρική τιμή  0

 Escherichia coli cfu/100ml     28                   παραμετρική τιμή  0

Στις παρατηρήσεις του Πιστοποιητικού αναφέρεται ότι οι τιμές των αποτελεσμάτων του συγκεκριμένου δείγματος είναι εκτός των ορίων που καθορίζονται στην Κοινή Υπουργικά Απόφαση Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ 892/Β/11-07-2001)όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα.

Και αν δεν κάνουμε λάθος κύριε Δήμαρχε τα όρια  πρέπει να είναι ΜΗΔΕΝ;

Έχουμε να σας θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

1)Αμφισβητείται την γνησιότητα του πιστοποιητικού που παρουσιάζουμε;

2) Αν όχι , τι ενέργειες κάνετε μόλις πήρατε στα χέρια σας αυτήν την ανάλυση που μάλιστα αφορούσε την ύδρευση Δημοτικού Σχολείου της πόλης;

3)Ειδοποιήσατε την Διεύθυνση του Σχολείου να ενημερώσει τους γονείς ότι τα παιδιά τους –έστω για κάποιες μέρες ,δεν επιτρέπεται για προφύλαξη της υγείας τους να πίνουν νερό από τις βρύσες του σχολείου;

4) Η  μήπως κάνουμε λάθος και δεν έπρεπε να ειδοποιήσετε κανέναν και για τίποτα ;

Θα πρέπει να σας κάνουμε γνωστό  κύριε δήμαρχε ότι όταν είχε σημειωθεί ένα ανάλογο περιστατικό στην Ξάνθη πριν λίγες μέρες επειδή σε ανάλυση δείγματος του 4ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης είχαν ανιχνευθεί 4 κολοβακτηρίδια με όριο ΜΗΔΕΝ (και όχι 32 που ανιχνεύτηκαν στο δείγμα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου!!)ξεσηκώθηκε ολόκληρη η τοπική κοινωνία και όλα τα τοπικά ΜΜΕ εναντίον του Δημάρχου της Ξάνθης και της τοπικής ΔΕΥΑΞ.

Για να δούμε μετά την αποκάλυψη μας θα συμβεί το ίδιο και στην Κόρινθο;

Είμαστε στην διάθεσή σας κ.Δήμαρχε για να απαντήσετε στα ερωτήματά μας και φυσικά για να ενημερώσετε τους 50000 συμπολίτες μας.



 Σ.Σ Δείτε τι έγραφε  μεταξύ άλλων γνωστό διαδικτυακό ΜΜΕ της Ξάνθης:


Μικροβιολογικές Αναλύσεις
Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί της 12ης Ιουνίου του 2013 και τα αποτελέσματα εξήχθησαν στις 15 Ιουνίου ,ημέρα Σάββατο .

3. Αποτελέσματα

Από τα αποτελέσματα αυτά φαίνεται ότι σε δύο δείγματα υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο της πόλης ή στο εσωτερικό δίκτυο των σημείων δειγματοληψίας.

Η νομοθεσία που ισχύει για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης είναι η παρακάτω:
1. ΚΥΑ Υ2/2600/2001
2. Υ2/Γ.Π.ΟΙΚ/79305/08/08/2002
3. Υ.Α. ΔΥΓ2/80825/05/2006
4. ΔΥΓ2/ΓΠ.ΟΙΚ 38295/26-04-2007

Στην προαναφερόμενη νομοθεσία περιγράφονται σαφώς ποιες δειγματοληψίες και αναλύσεις σε δίκτυα ύδρευσης απατούνται ανάλογα με τον πληθυσμό δήμου, δημοτικού διαμερίσματος και δημοτικής κοινότητας σε Καλλικρατικούς δήμους. Επίσης τα αποτελέσματα των αναλύσεων πρέπει να αναρτώνται στη διαύγεια των δήμων για την ενημέρωση των πολιτών.

Γ. Παυλίδης: "Απίστευτο! Τόση αδιαφορία για τη δημόσια υγεία κύριε Γιαννακίδη;"
Ανακοίνωση για τις καταγγελίες γύρω από τους χειρισμούς του θέματος από πλευράς της Περιφέρειας ΑΜΘ εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παυλίδης, στην οποία επισημαίνει τα εξής: "βαριές καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σε βάρος του απερχόμενου Περιφερειάρχη Γιαννακίδη που αφορούν το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της δημόσιας υγείας και της καταλληλότητας των νερών ύδρευσης. Καταγγέλλει το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών(ΠΑΚΟΕ) ότι ενημέρωσε προ έτους τον Περιφερειάρχη εγγράφως με email και απέστειλε μετρήσεις ότι σε πόσιμα νερά της περιοχής Ξάνθης υπάρχει ακαταλληλότητα και επιβάρυνση λυμάτων.

Ανεξάρτητα από το βάσιμο των καταγγελιών εκπληκτική είναι η αναισθησία της περιφερειακής αρχής που ουδέν έπραξε. Μπορεί η κοινωνία να υπομένει άλλο μια τέτοια διοίκηση;"


ΠΗΓΗ:SFEDONA.GR