ΑΡΧΙΚΗ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΤΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΜΜΕ ΔΙΝΟΥΝ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ


Η εικόνα «κατάρρευσης» του σημερινού δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού είναι πλέον γνωστή και στα μεγάλα Αθηναϊκά ΜΜΕ τα οποία μαζί με τα αρνητικά σχόλια για το έργο του Αλέκου Πνευματικού αναγνωρίζουν ταυτόχρονα ότι το μεγάλο φαβορί για την νίκη στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Μαΐου είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Το γνωστό ενημερωτικό site aftodioikisi.gr με χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά , δημοσίευσε κύριο άρθρο με δημοσιογραφική έρευνα για τα φαβορί των 26 Δήμων της Πελοποννήσου.

Από τους 6 δήμους της Κορινθίας δίνει  υποψήφιο δήμαρχο ως το μεγαλύτερο φαβορί ,τον υποψήφιο Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο.

Σε δύο σημεία εστιάζει η δημοσιογραφική έρευνα της aftodioikisis.gr την επερχόμενη ήττα του Αλέκου Πνευματικού.

Πρώτον  ότι έχει αρνητική θητεία (χαρακτηρίζει αρνητική την θητεία του επί 7,5 χρόνια) και δεύτερον ότι έχει καταρρεύσει το κόμμα που στηρίζει τον δήμαρχο Κορινθίων , δηλαδή το ΠΑΣΟΚ.


Γράφει μεταξύ άλλων  στο σημείο αυτό «….  με τον κ. Νανόπουλο να είναι το φαβορί, λόγω αφενός της αρνητικής θητείας του νυν δημάρχου αλλά και της κατάρρευσης του κόμματός του.»


Δείτε το πλήρες κείμενο που αφορά το Δήμο Κορινθίων

Δ. Κορινθίων
Αλέξανδρος Πνευματικός (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Βασίλης Νανόπουλος (προερχόμενος από τη ΝΔ)
Παναγιώτης Ψιλογιαννόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Μιχάλης Καρακάσης (ΚΚΕ)
Κώστας Πιέτρης
Γιάννης Καζερλής
Βασίλης Πανταζής
 Η εκλογική μάχη στον Δήμο Κορινθίων, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να δοθεί ανάμεσα στον δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό, που διεκδικεί την τρίτη του δημαρχιακή θητεία, και τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κορινθίας, Βασίλη Νανόπουλο, με τον κ. Νανόπουλο να είναι το φαβορί, λόγω αφενός της αρνητικής θητείας του νυν δημάρχου αλλά και της κατάρρευσης του κόμματός του. Κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει επίσημη κομματική στήριξη, όμως είναι γνωστή η κομματική τους ταυτότητα, αφού ο μεν πρώτος έχει στηριχθεί στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις από το ΠΑΣΟΚ και ο δεύτερος είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ. Στην Κόρινθο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν προσπάθησε όλο αυτό το διάστημα να αναδείξει μια διαφορετική πρόταση, που θα στηριζόταν κι από άλλες προοδευτικές δυνάμεις και κινήσεις, τελικώς κατέληξε στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ψιλογιαννόπουλου, παραδοσιακού στελέχους του κόμματος, που δεν φαίνεται ωστόσο να συγκεντρώνει την αναμενόμενη δυναμική του χώρου που εκπροσωπεί. Ο Μιχάλης Καρακάσης, είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ. Μαζί με τις παραπάνω υποψηφιότητες προστίθενται και κάποιες άλλες, οι οποίες, αν και είναι εκπεφρασμένες, υπάρχουν αμφιβολίες εάν θα φτάσουν έως το τέλος, αφού η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Περισσότερο έτοιμος από τους υπόλοιπους μοιάζει ο ασφαλιστής Κώστας Πιέτρης, ενώ έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν το δήμο οι Γιάννης Καζερλής και Βασίλης Πανταζής.